雅苑座

The Greenery
餐廳: 雅苑座
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2009-08-22 117 瀏覽
呢晚係我同我bf 拍拖14週年紀念,當然要隆重其事! 見食評咁好,一星期前book左,希望可以過一個開心浪漫既一日!BF收工收9:00PM,在TST行左一陣、10:15PM上到去,10:30PM正式開始~一來食左少少冷盤、一向對冷盤唔太有興趣,但款式都好多~~熱盤都好多款,比我平時食DINNER BUFFET 0個D差唔多同有水準! 個海南雞飯係唔錯,細細碟,但略嫌太肥~~熱盤仲有粥食,材料都好多款自己ORDER,但同平時出面食既冇大分別,食完會好飽好多胃氣,浪費左食甜品既QUOTA!!個墨魚麵真係讚,自選材料我用蜆肉,煙肉同磨菇配白汁,真係正到爆!飲品方面,有4種選擇,有黑加倫子汁、菠蘿汁、橙汁同蘋果汁任飲~~唔使加冰都夠曬凍!!比起一D要加$先有飲品OR得一柸飲品既BUFFET好好多~海鮮款就唔多,都係得青口、蝦同長腳蟹0個D,我同BF都唔太好,但我就少有地食左6隻長腳蟹+2隻大蟹鉗!真係好FRESH!! 同埋佢已經剪開左少少口,好易就拆開,唔使用工具整!! 最啱我呢D笨手笨腳又懶既人~~HAHA~0個日得3款壽司款,不過佢會SERVICE你幫你夾,你可以ORDER幾多都得,都好好

一來食左少少冷盤、一向對冷盤唔太有興趣,但款式都好多~~

0個日得3款壽司款,不過佢會SERVICE你幫你夾,你可以ORDER幾多都得,都好好呀! 三文魚都幾新鮮,又有我最愛既鰻魚壽司!

最期待既當然係甜品! 雪糕方面有HAAGEN DIAZ 呀!!正!!有5種口味,有芒果雪芭、曲奇、咖啡、雲呢拿同士多啤梨!!仲有專人幫你"北"得靚靚,又可以用雪糕同生果ORDER班CAKE~

甜品款都有好多種,真係估唔到宵夜BUFFET都可以咁多野食!! D甜品好靚,好好味,最衰唔可以每款都食下,因為真係太飽~ 另外,可以試下個熱既木瓜雪耳糖水,甜度適中,清清地,我飲左2碗!!

如果個DISCOUNT做耐D,我估我會食多幾次!! 但宵夜個時間唔係個個OK,食10:30-12:30AM~

總之好好食LA!

另外,值得一讚係service好好,收碟快,會好有禮貌問你仲要唔要先收! REFILL又快,而且有時REFILL新款,次次有驚喜!!!

熱盤
前面熱盤,後面有鮮果~
招牌海南雞飯
新鮮三文魚任叫
甜品好精緻~
白汁墨魚麵
好味~
正~
2009-08-15
$168 (宵夜)
慶祝紀念
紀念日
熱盤
前面熱盤,後面有鮮果~
招牌海南雞飯
新鮮三文魚任叫