餐廳: 百芳池上便當 (裕民坊YM²)
資訊:

2022-05-27 90 瀏覽
繼續冇得去旅行,唯有食下美食止下癮,今日就食台灣野啦!呢間台式餐廳位於觀塘呢個新嘅商場,主打便當同麵食,今晚就叫左兩個外賣返屋企慢慢嘆~慢滷豬手便當餐$63,一打開估唔到份量有咁多! 豬手有大約5大件,每件都好入味,淋身又帶點爽手,而且唔會帶有豬毛,食得好爽又開心! 便當仲有配菜同埋好惹味嘅粉絲,好抵食!包裝盒係仿木造型,真係好似置身台灣食緊火車便當咁呢~另一個係台灣鹽酥雞肉燥乾拌麵餐$64,次次去台灣都必食鹽酥雞!呢度嘅鹽酥雞冇令人失望,香脆可口啖啖肉,非常邪惡!好在肉燥拌麵唔會好肥膩~除左兩個便當,仲叫左夜市花枝丸,$22有5粒!粒粒都香脆彈牙,簡直食唔停口~跟餐仲可以加$8飲台式特飲,我地分別叫左洋甘菊甘金萱烏龍,玫瑰輕檸茶。兩杯都好Fresh,解膩一流,食幾多邪惡野都唔怕啦!
繼續冇得去旅行,唯有食下美食止下癮,今日就食台灣野啦!

2022-05-23
外賣自取