2019-03-02
2042 瀏覽
經常都去葵芳新都會廣場,但從來未去過頂層食嘢。葵涌廣場好多選擇但人真係太多,想搵地方坐得舒服啲食下嘢。.於是朋友就建議去頂層食太興,不過太興超多人於是我哋就去咗隔離嘅靠得住食。.我哋去嘅下午茶時段,都有好多選擇有飯有湯麵有粥。.比門口星洲炒米張相吸引,好想食自己本身好鍾意食星洲炒米,但真係唔係間間炒得好食,有啲會炒得太乾米粉一嚿嚿或者炒得太濕都會難食😭.*星洲炒米難得來到靠得住,就叫星洲炒米試一試♥星洲炒米果然冇失望,咖喱味道好香濃,辣度感覺比平時茶餐廳食嘅再辣少少。米粉炒得岩好好唔會太乾,炒夠鑊氣米粉好均勻。米粉係偏有幼身嗰種,口感唔錯。材料唔料好多,炒得好惹味食唔停口♥*XO海鮮炒飯呢個炒飯有啲失望,雖然係XO醬炒但味道好淡,而且炒得比較濕呢個炒飯麻麻地。p.s:另加$3茶錢有得飲蘋果紅茶♥我同朋友下午茶時段都多人排隊,如果大家平日下午茶想食都要預少少時間等位。
我哋去嘅下午茶時段,都有好多選擇有飯有湯麵有粥。
*星洲炒米
難得來到靠得住,就叫星洲炒米試一試♥
*XO海鮮炒飯