2024-01-25
今日同個辣妹朋友嚟食燒烤🤣因為佢好食得辣嘅關係,所以我搵咗呢間大樹燒烤😝聽聞佢個大辣真係唔係人人接受到,所以帶佢去挑戰吓。 門面已經有好濃厚嘅聖誕氣氛,諗緊去邊度開聖誕party嘅朋友可以作一個選擇 l首先,講吓食物先,佢最有誠意係會一開始就點定個爐俾你住啲串燒,唔會食到凍😍印象最深刻嘅係佢嘅粟米串,真係一粒粒批咗出嚟,然後串埋一個串燒🤣仲要粟米嘅質感係好軟糯👍🏼另外紅糖糍粑都好出色😮煙韌得來入邊嘅黑糖又唔會太甜另外土豆片都好比到驚喜我,切到薄薄一片再加埋好香嘅孜然粉,好似食緊薯片咁👍🏼 最後不得不讚嘅係佢嘅芒果冰,入口完全係新鮮芒果打出嚟嘅味道,完全唔會有假嘅糖水味,仲好大杯。下次真係要試埋佢嘅西瓜冰同百香果冰。😍總括嚟講價錢又好實惠,而且都幾好坐,大部份嘅串燒都好好食👍🏼
l