2021-02-09 35 瀏覽
可憐嘅我地滯留咗喺香港已經一年啦!好想去日本,我唔貪心食返碗熱辣辣嘅拉麵就滿足🥺間餐廳叫麵屋丸京,咁就食碗以店名為名嘅丸京拉麵!未食已經覺得正!丸京拉麵嘩!花開富貴咁樣樣,新年食夠晒好意頭😂日式叉燒好似花瓣咁鋪滿係碗邊,左邊3大塊叉燒,右邊3塊真叉燒(慢煮叉燒),兩個口感好唔同,真叉燒經慢煮後,肉質依然香滑,食落好過癮。湯底濃湯味道濃郁,配上京蔥、荀,口味更清新,唔錯!豚骨拉麵黑蒜油湯黑蒜味道不錯,如果黑蒜油多啲就更正正!一上碟香味撲鼻。�肥鬼話睇住師傅喺我哋面前用機切日式叉燒切到薄薄一片片,好治癒wo🤣流心蛋雖細小,勝在蛋香味濃,入口溶化,滿足唷!日式拉麵方圓狀且軟硬度適中,肥鬼啜啜下就啜光光晒,係太好味定係太肚餓🤪?我哋最驚喜嘅係手工煎餃,之前學包日式煎餃,用薄皮包滿多多肉,煎後肉汁依然,的確唔容易!幾好😋去唔到日本,瞌埋眼食拉麵頂住先😛......#chantaljj深水埗#chantaljj日本菜 #chantaljj拉麵 #深水埗美食

可憐嘅我地滯留咗喺香港已經一年啦!
好想去日本,我唔貪心食返碗熱辣辣嘅拉麵就滿足🥺

間餐廳叫麵屋丸京,咁就食碗以店名為名嘅丸京拉麵!

未食已經覺得正!

丸京拉麵
真叉燒經慢煮後,肉質依然香滑,食落好過癮。
湯底濃湯味道濃郁,配上京蔥、荀,口味更清新,唔錯!

豚骨拉麵黑蒜油湯

流心蛋雖細小,勝在蛋香味濃,入口溶化,滿足唷!

去唔到日本,瞌埋眼食拉麵頂住先😛
#chantaljj深水埗
#chantaljj日本菜