2019-01-28 13 瀏覽
通常排隊先食到嘅餐廳,除左因為佢新開張,人人嘗新外,一般情況都會係一間好食嘅餐廳。今晚就同一班舊同事去排隊食一間好餐廳雖然個名叫「冰室」,不過主打西餐 casual dining。呢度嘅set dinner係一個main course,再加餐湯及飲品。我叫左一個香煎鵝肝芝士牛肉漢堡,鵝肝好大塊,有一個burger咁大,牛扒同鵝肝味道好夾。而且仲有酸瓜伴碟~餐湯叫左酥皮忌廉湯,另外仲叫左杯雪糕紅豆冰,大滿足香煎三文魚扒配薯菜,三文魚扒好大塊,差唔多有半隻碟咁大,煎得夠金黃香脆初心拼盤嘅份量亦都係大得驚人有burger、魚手指、雞翼、沙律,最後舊同事食唔哂,要拎出黎比大家share我地都覺得餐廳環境好舒適,而且侍應服務都好好,非常滿足嘅一餐

初心拼盤嘅份量亦都係大得驚人