2009-12-30
好抵食既午餐今日放假唔洗返工, 又覺得太凍, 唔想出去太遠, 所以就係附近食. 聽阿媽講話有一間新開既食拉麵, 一於就去試下. 一去到, 見到外面既裝修都幾好, 有d似西餐廳, 又有d似日式餐廳.我order 左一個鐵板牛烏冬set lunch. 一來到, 就比左個螺肉前菜, 都幾好食,跟住我就聽到'沙沙'聲, 我個鐵板牛終於到, 嘩, 好香, 又好大塊, 冇唸過set lunch都有咁大塊, 上面仲有d沙律醬, 好好食. 戲肉來喇, 係個蕃茄烏冬, 蕃茄味超濃, 好好食呀.食完之後, 個侍應拎左一碗甜品來, 原來係豆腐化, 幾好呀, 唔會太甜.我個餐加$4仲可以轉珍珠奶茶, 真係正. 成個set都係$36, 仲唔使加一, 今日我真係食得好飽. 我下次會試下佢地既拉麵.
戲肉來喇, 係個蕃茄烏冬, 蕃茄味超濃, 好好食呀.
我個餐加$4仲可以轉珍珠奶茶, 真係正.