2019-08-26 485 瀏覽
瑪特麗格披薩 $58呢間野好抵玩 平價西餐又有一定質素主菜先叫份pizza 有樣野餐廳幾體貼 pizza都有大細揀 我見隔離檯兩公婆叫左兩款細pizza呢款其實係水牛芝士 料無乜 不過淨係份濃郁芝士都夠殺 方形pizza薄批脆邊 有幾粒開邊車厘茄 整體味道係唔錯 標準水牛芝士批水準 無因為價錢平而失色法式芝士洋蔥湯 $38呢份湯唔少好評 所以特登叫返碗法式唔法式唔使斟酌 一塊幾濃芝士味既多士係湯中 幾搶fo塊芝士多除左重芝士味 烘過既多士浸湯食 口感都仲唔錯 而且唔少洋蔥吊味 入口甚佳除左塊多士 幾實洋蔥湯本身都ok 洋蔥切哂粒 啖啖湯都食到 口味濃淡得宜 適合大部份人雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉 $58餐廳叫意粉狂熱 又點少得叫碟意粉可以俾啲心理準備大家 碟意粉料確實唔多 味就真係唔少所謂味係指佢調出黎既辣味 你話好辣又唔係 不過辣又真係意粉既唯一主調 點雙重辣我就唔知 反正係乾身處理而唔係辣汁至於煙肉 多啲口感咁 加減食下咁係幾單調下 不過味道唔差 價錢比其他意粉要平 當然唔食辣就完全唔使諗芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉 $78呢碟係扁意粉黎主要特色係佢調既汁面 汁底反而唔多覺 汁面紅紅地既醬
瑪特麗格披薩 $58

可以俾啲心理準備大家 碟意粉料確實唔多 味就真係唔少
至於煙肉 多啲口感咁 加減食下咁

芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉 $78
呢碟係扁意粉黎
主要特色係佢調既汁面 汁底反而唔多覺 汁面紅紅地既醬 驟眼有啲似茄醬 食落都似牛肝菌既汁
意粉面汁面灑左唔少芝士粉 意粉偏乾身處理 當中都有啲菇食下
個人對呢道意粉印象唔深刻 我諗唔使刻意叫 睇岩唔岩口味

豪華3式拼盤 $108
拼盤既三樣野都係想試既小食 既然可以一次過試哂 why not all
所謂3式 無記錯係5款小食當中任揀3款 安排幾彈性 而我就揀左最想試既牛油果多士,大啡菇同蜜糖雞翼
先講多士 堅得! 料多味濃口感好 落重芝士 不過要數最重口味係大量既牛油果 同芝士crossover 配上脆多士 除非你唔鍾意牛油果 唔係就一定鍾意呢份重口味
大啡菇全稱焗珍寶大啡菇釀帶子 味道同個名既長度成正比都係好好食 賣相都幾有心思 菇底上有帶子 帶子上有蟹子 蟹子上有棵草定綴 菇都算juicy 帶子standard都唔算大粒 有蟹子配係有啲驚喜
雞翼賣相相對普通 味道就ok 幾有肉感下 蜜糖雞翼配本身都幾穩陣 另有檸檬可以揸汁
呢份拼盤我都相當推薦下 一次滿足幾個願望

日本牛乳布甸 $18
最後黎返份甜品
甜品價同主菜價一樣係走經濟路線 牛乳布甸其實一定唔會差嫁喇 特別位係布甸面有落cream cream上有棵草 插左草係真係好睇左 有分加 呢啲細節位係抵讚
  • 瑪格麗特薄餅
  • 法式芝士洋蔥湯