2021-05-10 1748 瀏覽
冰室食物品種都可以好多元化!就好似先前食左灣仔金記冰室,有好多時日小炒供應,仲有埋老火湯!所以去冰室食飯並唔係失禮既事!係冰室食飯都可以好食。時日老火湯為粉葛赤小豆老火湯,湯頭幾夠味!料都幾足,清潤既感覺。煎封黃花魚,炸得好夠手勢,唔會食出油淋淋油膩感,外層超香脆!炸到連魚骨都食得!脆卜卜感覺好正,內面魚肉都好夠鮮味,最後成條魚食哂,骨都無得剩!四川重慶口水雞,這個醬汁調得好出色,唔會過辣但又會比到味蕾既刺激感,香香麻麻好香,而雞肉都夠嫩滑,雞味都幾濃!欖菜肉鬆四季豆,炒得幾有鑊氣!欖菜肉鬆夠哂惹味。而且份量都幾多!送飯一流。加錢要左杯紅豆冰,質數相當好,紅豆夠綿夠粉!冰冰凍凍好爽!又唔會過甜,好味。叫3餸都夠以食到好滿足,炒餸食飯做得幾好

叫3餸都夠以食到好滿足,炒餸食飯做得幾好