2014-08-31 3894 瀏覽
冇嚟BabyCafe一排,原來已經唔再係得十幾個set,而係有主餐牌,加一個SpecialSet。是曰SpecialSet先嚟忌廉湯配牛角包。忌廉湯不算濃,内有少量蜆肉海鮮同薯仔,港式西餐貨色。牛角包夠熱,外皮脆但裏面唔軟,似係現成貨色加熱。 頭盤兩味,田螺焗薯蓉夠味,意大利雲吞個汁有菇香,但雲吞皮硬似未煮透。 主菜鱸魚煎得香口,但拌碟嘅豆略生。 甜品木糠布甸,只有甜嘅感覺,其他口感欠奉,不過以套餐甜品嚟講算係咁。餐飲係淡淡嘅花茶,呢樣都算係baby 特色。另外叫咗個燒春雞配蟹肉飯,雞皮脆,肉有味,飯汁香但唔覺有蟹肉。 整體水準合格但唔突出,主餐牌菜式較固定但欠特色,得番一個套餐選擇亦似乎較少。冇咗Angela三食同Baby三食嘅BabyCafe,剩底嘅特色就係Baby靚相,但係隔幾耐會換批新相呢…
主菜鱸魚煎得香口,但拌碟嘅豆略生。
餐飲係淡淡嘅花茶,呢樣都算係baby 特色。