2017-08-18 575 瀏覽
飲食業競爭大,搞新花臣,搞多樣化, 玩宣傳係必然嘅事,但都唔可以係求求其其要做乜就做乜,有時都真係要喺嘢食嘅味道上花啲功夫同心機。講咁多嘢,發噏風,係因為我經過許留山食咗一啲好頹嘅嘢食,我覺得係完全冇heart嘅出品。就係呢個--印尼巴東咖哩牛肉飯 $42首先我曾經都係廚師,雖然我冇乜名堂,但係我都知 巴東汁就係巴東汁,咖哩汁就係咖哩汁,兩種汁底嘅做法同味道都係唔同嘅,但家陣呢壇嘢就叫做 巴東咖哩,真係唔知呢啲係乜嘢玩法。就當你玩創意搞fusion,個味道都要掂先至得,但呢個巴東咖哩只係得個辣字,一啲香味都冇,而且質地水汪汪,然後求其淋上個椰漿就算,牛腩唔夠淋又唔夠入味。好幸運, 呢個餐附上嘅甜品,係好食嘅。許留山始終係做甜品為主,搞乜嘢印尼巴東咖哩,堅係唔好食,真係好搞唔搞。

就係呢個--印尼巴東咖哩牛肉飯 $42

好幸運, 呢個餐附上嘅甜品,係好食嘅。