2022-12-23 100 瀏覽
一直都想試試Omakase!朋友介紹左我黎食下尖沙咀呢間日料!店面唔大,主要作為都係圍住吧台,方便廚師整完可以即刻遞比客人!今次我就從最入門既梅Omakase食左先!😊☘️前菜吞拿鱼昆布/胡麻菠菜☘️壽司十款🍣要按順序食嘎!☺️目仁奈:油分啱好!質感軟硬適中,北海道牡丹蝦:飽實既蝦肉,鮮甜青羽太:清新的口感!赤貝:爽滑好有彈性仲好鮮甜針魚:帶軟滑填,配啲蔥增加左鮮味梭子魚:油分很少,魚肉綿細鮫鰈魚(魚邊):深海魚,滿滿油脂味,豐潤滑嫩,裙邊好好食!聽講兩公斤魚先可以出十件刺身金目鯛:油脂適中,滑嫩大拖羅:油分分佈較多,筋亦分佈多,有咬勁北海道海膽:好特別啊,用杯裝住,咁就可以自己控制份量☺️海膽都好新鮮☘️手卷 & 湯品蔥吞腩魚腩+ 麵豉湯☘️甜品🍮海鹽味道既雪糕,平衡返食壽司既口感!清清哭腔留有既味師傅超級nice,仲同我介紹唔同拖羅既情況,現切左一舊俾我睇!啱啱開箱拿出黎噶!好新鮮!真係味道一流😝😝其實10件壽司食完已經好飽啦!咁新鮮既壽司真係食完好滿足🤤P.s黎緊仲有個聖誕套餐🤤等我約埋frd黎多次

☘️前菜
吞拿鱼昆布/胡麻菠菜

☘️壽司十款🍣
要按順序食嘎!☺️
目仁奈:油分啱好!質感軟硬適中,
北海道牡丹蝦:飽實既蝦肉,鮮甜
青羽太:清新的口感!
赤貝:爽滑好有彈性仲好鮮甜
針魚:帶軟滑填,配啲蔥增加左鮮味
梭子魚:油分很少,魚肉綿細
金目鯛:油脂適中,滑嫩
大拖羅:油分分佈較多,筋亦分佈多,有咬勁

☘️手卷 & 湯品
蔥吞腩魚腩+ 麵豉湯

☘️甜品🍮
海鹽味道既雪糕,平衡返食壽司既口感!清清哭腔留有既味

P.s黎緊仲有個聖誕套餐🤤等我約埋frd黎多次
2022-12-23