2018-06-08 67 瀏覽
今日同一大班朋友去咗黃埔嘅漁樂鍋度食野,間餐廳個位置都算方便,由紅磡站行過嚟都係10分鐘左右,如果搭觀塘線的話亦可以行去黃埔站,亦都係只需要5分鐘嘅路程。我哋大概七點半鐘去到,一入到去嘅時候見到唔係太多客人,但原來依間係岩岩新開。去到點餐嘅時候,我哋每人叫咗一個海鮮餐,每人都只不過係$198 ,同埋餐廳有樣嘢都好細心嘅,就係佢會寫明晒每種海鮮需要煮嘅時間,方便我哋呢啲門外漢可以食到最好味嘅海鮮。個餐都包左好多唔同嘅海鮮,有鮑魚、蟹、蝦、貴妃蚌等等,每種食材都非常之新鮮,特別啲蝦送到枱上仍然係扎扎跳嘅。食到最尾仲會俾埋南瓜等等嘅材料落去煲粥,非常惹味。而另外仲有一樣非常好嘅地方,就係佢每張枱都會送一包濕紙巾,當我地食完海鮮成手痴粒粒嘅時候,嗰啲濕紙巾真係我哋嘅救星,非常抵讚!總括嚟講呢間餐廳食物質素非常好,服務質素亦唔錯,絕對係一間性價比高嘅海鮮邊路餐廳。

2018-03-26