2024-10-28 320 瀏覽
鋪頭寫明來自日本岡山縣北木島,雖然任食,不過一開始生蠔都會每款口味上一隻先左再reill每隻生蠔肥美飽滿脹卜卜,全部都有手掌咁大,爽甜帶海水味同朋友兩個人都覺得辣蘿蔔蓉,柚子啫哩口味會突別少少,會更加帶出鮮甜味,反而雞味酒酒味唔明顯焗蠔都有齊七款口味可以揀,不過見焗完之後縮得比較勁,所以當日都係主攻生蠔另外套餐仲有時令海鮮湯,懷石八品,杜蠣茶漬飯/烏冬懷石八品應該有部分定期會轉,當日有漬物蕃茄昆布,刺身,燒鰻魚,免治雞肉串配大根,明太子芝士焗薯,牛油果吞拿魚蓉,蟹肉羊羹,每一碟都做得好精緻,靚到唔捨得食裏面印象最深刻係羊羹,入口清爽,完全唔似傳統嗰種甜膩膩手延烏冬外觀上好似素麵,但入口幾彈牙,湯底用牡蠣高湯製成,仲有粒粒蠔肉,係幾鮮甜唔夠食仲可以揀串燒小食,一樣可以任食任飲,真係好容易食回本!最欣賞係餐廳提供埋熱飲,可以自欺欺人咁食多啲生冷嘢

每隻生蠔肥美飽滿脹卜卜,全部都有手掌咁大,爽甜帶海水味

另外套餐仲有時令海鮮湯,懷石八品,杜蠣茶漬飯/烏冬

裏面印象最深刻係羊羹,入口清爽,完全唔似傳統嗰種甜膩膩