2023-01-13
今次黎食香港少有嘅新加坡菜,佢就係開起絕對少人嘅好時中心,不過就相對多人食嘅好時沙嗲。巴東牛肉,根據朋友所言,佢起熱嘅時候唔酸,起半熱嘅時候半酸,起4分之1熱嘅時候4分之3酸,唔熱嘅時候唔酸,相當神奇,一款菜居然起唔同時候有唔同味道,相當不推薦喱款蝦咖哩 ! 一般貨色吧,咖哩有D好似蝦頭嘅味,蝦就有D梅有D唔梅。唔好怪我影得咁樣衰,佢上到黎已經係咁嘅樣。入面包住嘅係雞,明顯醃得太犀利,黑椒落得太多,所有雞呀、葉呀,乜味都冇晒,不推薦。排骨湯,一般貨色,不過一場黎到,你冇可能唔整番碗飲掛,必點。一打串燒,D沙嗲醬酸酸地,一般貨色,不過一場黎到,你冇可能唔整番串食掛,必點。塞飽你嘅咸魚芽菜飯,炒得幾好,粒粒分明加乾身,味道......未炒飯囉,你話想食D有特色D嘅野食?不過一場黎到,你冇可能食唔飽就走佬掛,必點。PS 喱一次嘅經歷,就好似起死城裏面突然找到人類聚居地嘅感覺。