餐廳: Tokio Joe
資訊:

嘩!中環呢度有一間好有外國風味嘅日本半自助餐廳,我地試咗一次TOKIO JOE,真係唔錯㗎!首先係週末早午餐,大人$620,小朋友(3-11歲)$350。值得一提嘅係,每位客人都會送上一份精緻嘅小食,有北海道蟹肉伴海膽嘅Amuse Bouche。真係好開胃!新鮮刺身方面,有Toro、紅鮪、北海道帶子、Buri、黃尾魚、三文魚同甜蝦。仲有五款時令魚刺身可以揀,我地揀咗鰤魚腩刺身,鮮甜好滋味!前菜沙律有六款揀,真係好豐富!壽司卷方面有11款,每款有六件。我特別推薦香辣三文魚天婦羅吞拿魚卷、香蔥芝麻左口魚卷同辣油甘魚卷,好好味!燒烤方面有雞翼、雞腎、牛舌、月見雞肉棒同雞軟骨等等。而天婦羅有左口魚、茄子、番薯、海蝦同南瓜,炸得好香脆!主菜每位可以揀一款,我地揀咗五佐賀和牛薄燒同鰻魚飯,份量十足又好味。甜品方面,有抹茶同芝麻味嘅選擇,完美嘅結尾!總括黎講,TOKIO JOE係一間好有特色嘅日本半自助餐廳,位置喺中環嘅蘭桂坊,好適合週末嚟個悠閒嘅早午餐!

甜品方面,有抹茶同芝麻味嘅選擇,完美嘅結尾!