2008-08-10 10 瀏覽
今天星期日去到,可能係Lunch Buffet關係,已經見到好多C9一家大細到左場,個場好細,中午收9X多元可能已是數一數二最平既Lunch Buffet了,末開始D人已經四圍行認定首先殲滅的目標了,終於開始了,嘩!D人好似餓左好耐咁,一湧而上,即時進佔所有食物台,擠到密不透風,好似盂蘭輪大米咁,我見到D人將D蜆,同埋D吞拿魚刺身成盆倒入個碟度,罧到成坐山咁高,有個男人仲犀利將四分一既火腿腸撥了入個碟度,跟住仲同個仔講,好彩我係度食埋你個份咋,如果唔係就唔底啦!侍應上了一條石班上台,輟一聲已經變左條魚骨,侍應換了約三大條石班但係都唔夠餵飽呢班如狼似虎既食人倉,Refill快都無用,食物方面都算幾多,有炒蜆,炸魚,豬皮魚旦,碗仔翅,木瓜魚尾湯,白湯,Jelly,Pan Cake,煎釀三寶,炒麵,檸茶,汽水任飲,吞拿魚刺身(有骨),壽司,經理同侍應好辛苦,D人係度搶野食都係度維持秩序,猛咁勸喻大家唔好爭,仲有好多刺身同壽司黎緊,雪榚係雀巢公司出品,不過我就唔會再黎食,因為D食物主要是中菜為主,而且比較平實一點,就如沒有Tiramisu同焦糖布甸,換來的只是香蕉榚,迷你果撻仔,如果只想大而無
今天星期日去到,可能係Lunch Buffet關係,已經見到好多C9一家大細到左場,個場好細,中午收9X多元可能已是數一數二最平既Lunch Buffet了,末開始D人已經四圍行認定首先殲滅的目標了,終於開始了,嘩!D人好似餓左好耐咁,一湧而上,即時進佔所有食物台,擠到密不透風,好似盂蘭輪大米咁,我見到D人將D蜆,同埋D吞拿魚刺身成盆倒入個碟度,罧到成坐山咁高,有個男人仲犀利將四分一既火腿腸撥了入個碟度,跟住仲同個仔講,好彩我係度食埋你個份咋,如果唔係就唔底啦!侍應上了一條石班上台,輟一聲已經變左條魚骨,侍應換了約三大條石班但係都唔夠餵飽呢班如狼似虎既食人倉,Refill快都無用,食物方面都算幾多,有炒蜆,炸魚,豬皮魚旦,碗仔翅,木瓜魚尾湯,白湯,Jelly,Pan Cake,煎釀三寶,炒麵,檸茶,汽水任飲,吞拿魚刺身(有骨),壽司,經理同侍應好辛苦,D人係度搶野食都係度維持秩序,猛咁勸喻大家唔好爭,仲有好多刺身壽司黎緊,雪榚係雀巢公司出品,不過我就唔會再黎食,因為D食物主要是中菜為主,而且比較平實一點,就如沒有Tiramisu同焦糖布甸,換來的只是香蕉榚,迷你果撻仔,如果只想大而無當的這未嘗不是一個好的選擇,但我卻喜歡西式及精品一點的食物,如平時較少吃到的日本冷麵,蕉糖布甸,但我觀察所得個班街坊食客都頗滿意,個個人都捧著大肚子離去,熱鬧氣氛都不錯的!