2022-11-20
琴日喺銅鑼灣開完會,同同事喺地鐵站附近搵嘢食,銅鑼灣真係有好多食肆,我哋決定去轉意大利,Casa Di Luna喺銅鑼灣地鐵站對面,位置非常方便📍我哋揀咗兩set晚餐。佢有指定前菜,係蕃茄流心蟹肉盒,好有驚喜咁,佢嘅味道好清新,蟹肉同流心蛋好配合,蕃茄又酸酸地,令人好開胃🍅個餐湯係龍蝦湯。個龍蝦湯非常creamy, 入面有啲蝦肉及洋蔥,個湯質地棉滑,味道比較濃的,但好香濃,好好味🦞晚餐我哋點咗牛肝菌幕斯雞卷及炸軟榖蟹白松露意大利粉。個炸軟穀蟹白松露意大利粉非常滋味,佢有啲拉絲芝士在入面,但又好多白松露,令到啲意大利粉非常香,有掛汁效果,同係al dente 嘅硬度。炸軟穀蟹不同平時在外面食嘅,有好多炸漿包住個軟穀蟹,佢哋嘅軟榖蟹真係只係純粹炸軟穀蟹,烹飪功夫較複雜,又比得多料👍好豐富同足料,好惹味😋🦀個牛肝菌幕斯雞卷好有肉味,入面有好多牛肝菌包住,咬落去浸透牛肝菌嘅香味,肉質鬆軟嫩滑,值得一試👍🐓我哋再點了提拉米蘇為甜品。個提拉米蘇非常之香滑,啲忌廉打得好幼滑而唔係太甜,打卡一流📸🤩我哋都覺得係一個好享受嘅晚餐,真係有種去咗意大利嘅感覺,已約定遲啲再同其他同事一齊嚟食,好嘢開心shar
晚餐我哋點咗牛肝菌幕斯雞卷及炸軟榖蟹白松露意大利粉。
我哋都覺得係一個好享受嘅晚餐,真係有種去咗意大利嘅感覺,已約定遲啲再同其他同事一齊嚟食,好嘢開心share 🫶🇮🇹