2020-05-11 1374 瀏覽
復活節假期最後一天嘅日子,專誠去試吓佢哋每位$520嘅4-Course Lunch Menu😋大廚之前係Island 香格里拉酒店Petrus ,2018年8月去食過,今次終於有機會去新店😄好有心思嘅設計Riesling (+$138) 好飲👍🏻深海龍蝦🦞、炸豬皮(南美州小食)青蘋果🍏除左好食又開胃,仲要成件藝術品😍真係超讚👍🏻Green asparagus / Citrus / Mascarpone 法國露荀,milk cream 配檸檬🍋、橙皮,好清新、又嫩,配合半透明狀嘅粒粒lime gel感覺好特別😋又一賞心悅目嘅藝術品🥰Quinoa sour dough 配 Eva Aguilera olive oil橄欖油非常矜貴,以人手製造而且限量生產👍🏻據了解香港應該只係得呢度有😂Foie gras / Mole / Mukago (+$220)個Mole醬汁製作過程非常艱巨,由21種材料製作,即時係我哋面前炮製😄上面個醬料完成後+鴨肝個醬汁幾特別,與鴨肝同食又幾夾😋Meagre / Boulot / Grilled Vegetables Bouillon 煎魚,個湯汁要由菜煮7個鐘,

好有心思嘅設計

Riesling (+$138) 好飲👍🏻

深海龍蝦🦞、炸豬皮(南美州小食)青蘋果🍏
除左好食又開胃,仲要成件藝術品😍真係超讚👍🏻

又一賞心悅目嘅藝術品🥰

上面個醬料完成後+鴨肝
個醬汁幾特別,與鴨肝同食又幾夾😋

煎魚,個湯汁要由菜煮7個鐘,冇加水,慢慢迫D汁出嚟,好掂👍🏻飲晒表示支持😋😋

相同嘅配料,魚改為北海道帶子
一樣咁好味😋帶子亦爽口彈牙👍🏻

Duroc Pork / Ananas / Coconut
個豬好嫩,肥瘦適中👍🏻

Kumquat / Buddha’s Hand / Cardamom
呢期好似幾流行柑桔🍊做甜品,的確每次都有驚喜👍🏻
柑桔嘅味道作為結尾可以令人回味無窮♾期待下次再去😍

主廚珍藏,好多珍品
2020-04-13
  • Green  asparagus  /  Citrus  /  Mascarpone
  • Foie  gras  /  Mole  /  Mukago
  • Meagre  /  Boulot  /  Grilled  Vegetables  Bouillon