2025-01-14
今日同個朋友去咗北角糕點時光,發現餐廳去社企餐廳同埋用健康低糖飲食。我就叫咗:-懷舊糕點九宮格拼盤-香濃芝麻糯米糍-巧妙花生糯米糍 -砵仔糕:非常多紅豆🫘 - 芝麻卷: 口感細膩,仲可以自己落 。 芝麻醬。 - 白糖糕:口感柔軟 - 桂花糕: 甜而不膩-叮叮糖:呢個我會最後先至食每一款糕點都保持了傳統製作工藝,讓人能夠感受到手工溫度與用心。九宮格拼盤不僅是味覺享受,更是情感寄託。讓人感受到一份溫暖懷舊情懷,每一份糕點都帶來不同的故事。-梅菜扣肉刈包首先就係佢個包非常之軟熟,完全唔覺得油膩。加埋梅菜扣肉係最Perfect嘅呢個一定要試吓,推薦大家。-藥膳醉酒單骨雞翼經過慢火燉煮,肉質滑嫩,骨肉易分。醉香風味讓每一口都充滿層次感,既有藥材清香,又有酒香醇厚。有好爽滑嘅感覺。糯米丸子艾草丸子🍡latte呢個做得好出色,好值得一試。要咗熱飲更加感受到好香濃嘅艾草味。
我就叫咗:
-懷舊糕點九宮格拼盤
-香濃芝麻糯米糍
-巧妙花生糯米糍
-砵仔糕:非常多紅豆🫘
- 芝麻卷: 口感細膩,仲可以自己落 。 芝麻醬。
- 白糖糕:口感柔軟
- 桂花糕: 甜而不膩