2018-07-29
之前經過見到呢間西班牙餐廳,被佢好有格調的裝修吸引,所以一於搵日同朋友放工後過黎chill下餐廳有室內同室外,如果日落前黎就可以坐係出面望住個無敵海景,可惜我地晚上同埋天氣都幾熱下,所以都係坐返室內好了。其實室內的裝修都別緻,佢地個theme應該係船倉,用左好多金屬機械配件黎做decoration,非常特別呢度個drink list好多選擇,而且cocktail同mocktail的presentation都好靚😍真係有飲得又睇得黎西班牙餐廳一定要食tapas❤Tomato Cream Striploin Carpaccio香脆的酥皮上搽左好fresh的蕃茄醬再搭上好嫩的牛肉,食落好有口感又開胃Duck cigar睇到review推薦呢款小食,所以點黎試下,又真係幾好食喎😀脆脆的香卷皮包住調左味的鴨肉絲,再加上好香蒜味的蛋黃醬,真係一流的佐酒小食😋Gambas AL Ajillo一開始以為圓形一片片的係肉腸,原來係自家製的蕃茄pasta😯不過食落又唔係好有蕃茄味,只係比較煙韌的pasta.比起tapas,main dish的選擇就比較少Prawns Paella份量比較輕型,2~3個人s
黎西班牙餐廳一定要食tapas❤
Duck cigar
Gambas AL Ajillo
比起tapas,main dish的選擇就比較少
Prawns Paella
份量比較輕型,2~3個人share都可以。米飯煮得好有咬口,調味都適中,唔會過濃👌如果鍾意食濃味啲的朋友可以加埋蛋黃醬,咁食又會有另一番滋味。
Cod fish with Calamari noodle
呢個個魚湯好正,好鮮好creamy.而魚肉都好嫩滑,麵有韌勁,呢個組合唔錯。
最後梗係要叫甜品啦~而西班牙餐廳又點可以唔食churro
呢個churro同我之前食過的好唔同,係較煙韌,食落有啲似牛脷酥的感覺。配上濃濃的朱古力醬,真係好食到停唔到口