2020-02-21 60 瀏覽
今晚約左朋友過銅鑼灣攞野,朋友知我鍾意食pizza,就話帶我去食好野😋Little Vegas位於銅鑼灣 百樂中心25樓,本以為而家肺炎疫情咁嚴重,樓上鋪餐廳一定係靜過鬼,所以冇預先訂位,點知打錯如意算盤,大約7:00上到去,門口已經好多人等緊入坐🤨。餐廳最大特色,門口四方八面嘅牆已用作連儂牆,全部貼著唔同顏色嘅memo紙,全部寫上近日市民嘅心聲😉。食物方面,選擇都算多:首先oder左沙律🥗做前菜,鮮蝦牛油果沙律🥗,🍤非常爽脆,沙律菜亦好鮮嫩,配埋芝麻醬,非常開胃😋🍄焗波特菇,菇身極厚,一上枱已經聞倒好香嘅菇味,菇味好濃厚,上面嘅芝士比較淡味,夾埋啡菇一齊食味道就夾得非常好👍🏻🍕命運披撒,問問店員究竟係有咩材料,店員話就係由廚司發板,每日都會唔同,我都覺得幾過引,於是就order呢個pizza😋。Pizza個餅底做得好,鬆而脆,材料有蟹柳,雞粒,辣肉腸.... 芝士如果再多d就更加完美😋。最後值得一讚再讚三讚,店鋪入邊放左一袋袋嘅口罩,寫住隨便拎,(而家一罩難求,真係好感動)同時亦提醒食客千其唔好亂Dum用完嘅口罩,仲有記得勤洗手,又有良心,又有愛心,食物質素又掂,咁嘅食店邊度搵,難怪

食物方面,選擇都算多:

鮮蝦牛油果沙律🥗

焗波特菇

命運Pizza

玫瑰綠茶梳打  /  茘枝沙冰🍹

最後值得一讚再讚三讚,店鋪入邊放左一袋袋嘅口罩,寫住隨便拎,(而家一罩難求,真係好感動)同時亦提醒食客千其唔好亂Dum用完嘅口罩,仲有記得勤洗手,又有良心,又有愛心,食物質素又掂,咁嘅食店邊度搵,難怪客似雲來👍🏻走果時門口已排滿等入坐嘅食客🤨
鮮蝦牛油果沙律🥗
焗波特菇