2024-10-18
同朋友F小姐慶生小聚,係元朗搵好野食,完全比餐廳門口吸引住入去😌門口滿滿花細既裝飾,但都冇阻擋落地窗既通透性,入到餐廳座位之間略嫌有少少迫,不過都無阻我食好嘢嘅心情❤️叫左半打蠔同2個set dinner🔸是日生蠔🦪(house wine)今日生蠔有2款,小朋友先做選擇大人梗係咩都揀啦,蠔肉好厚身,兩款肉身都偏爽,海鮮味濃鮮甜🔸芒果蟹肉他他將餐湯upgrade咗做他他,拆好晒嘅蟹肉係無敵,配埋芒果嘅酸酸甜甜,多重嘅口味🔸西班牙火腿田園沙律前菜之一,火腿份量都唔少,配埋油醋醬好開胃🔸香煎鵝肝黑松露意大利麵鵝肝煎到啱啱好,香脆嘅外表包裹住粉嫩嘅內拍,油腔滿溢🔸烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁豬鞍有兩條骨,煎到恰到好處,保留到肉汁嘅同事咬落去好嫩滑,而蜜糖芥末汁又甜甜地,唔會嗆喉🔸檸檬蛋白批餐廳有即刻寫字嘅服務,所以好啱我呢啲臨急抱佛腳嘅人😂檸檬清香,味道唔會過甜🔸泡沫咖啡原先以為佢會有拉花,不過佢用食用花代替都好靚,咖啡香濃,同甜品一齊食個配搭真係好一流👍🏻全晚枱枱都唱生日歌,十分推薦慶祝生日/周年紀念黎e到☺️
叫左半打蠔同2個set dinner
🔸是日生蠔🦪(house wine)
🔸芒果蟹肉他他
🔸西班牙火腿田園沙律
前菜之一,火腿份量都唔少,配埋油醋醬好開胃
🔸香煎鵝肝黑松露意大利麵
鵝肝煎到啱啱好,香脆嘅外表包裹住粉嫩嘅內拍,油腔滿溢
🔸烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁
🔸檸檬蛋白批
🔸泡沫咖啡
全晚枱枱都唱生日歌,十分推薦慶祝生日/周年紀念黎e到☺️