2022-02-19 480 瀏覽
自從限聚令又冇晚市堂食,出去食好西機會愈黎愈少,始終叫外賣拎到番去野食點都打7折,所以難得星期六放假,梗係搵下有咩好嘢食。果日咁啱去開大角嘴,大角嘴不嬲出名多好食小店,好似文華食海南雞、Homeland意粉、餃子店⋯今日行開果邊發現到有間好日本風小店,忍唔住入去試下。成間餐廳都木為主,好有日式小店個個style (掛住食冇影到相),一黎到睇個Menu 選擇唔算多,但係都有雞牛豬,供君選擇。佢哋介紹咗我試個個慢煮黑毛豬,話真係煮左3-4個鐘,等十分鐘就有嘢食,黎到一個定食咁上,有埋海節、紫薯沙律,呢個價錢都抵食。個個黑毛豬真係冇介紹豬,口感係軟淋淋、完全唔鞋,食落似雞扒多過豬扒,真係好正,值得再嚟食!個沙律都唔錯,一嚟到第一個諗法係「成舊野食唔食得」會唔會食到成口溶搞到好滯,點知原來入面都有其他菜,唔會得紫薯陣甜味、仲有口感, 反而個烏冬就普普通通。利申下次一定再黎食其他

利申下次一定再黎食其他
慢煮黑毛豬