2017-06-29 598 瀏覽
剛剛星期曰同K先生去咗光顧位於大坑人氣拉麵店拉麵來我地選擇中午時段去食,非繁忙時段吾晒等位入到去拉麵店內,真係有一種去左日本嘅感覺,店內裝修同格局都好有日本feel而店員非常禮貌地同耐性地介紹餐牌食物俾我地。佢介紹我地食魂之一杯,攞過獎嘅拉麵,每日只會賣十碗。我都好好彩,今日第一次去就食到呢碗拉麵。魂之一杯($98),我覺得非常好味,個湯底極濃厚,而拉麵非常彈牙,另外豚肉非常嫩滑,果然係得獎之作。而K先生就叫左個濃厚魪豚骨湯麵。呢個濃厚魪豚骨拉麵($98),豚肉份量非常多,而且很好味,K先生好鐘意食,佢話湯底好好味,想飲曬佢。而小食我地就叫左炭燒雞翼拌薯仔沙律($39)同自家製餃子($38)。炭燒雞翼個燒沖真係好入味,而且雞翼係無骨,肉質好滑,非常好味。而煎餃子很好味,配上拉麵一齊食,天氣炎熱,我同K先生都叫咗蘋果梳打飲,味道很清新,一邊食拉麵一邊飲蘋果梳打,真係透心涼。其他款嘅拉面都好想食,下次再黎食過先
剛剛星期曰同K先生去咗光顧位於大坑人氣拉麵店
拉麵來
我地選擇中午時段去食,非繁忙時段吾晒等位

魂之一杯

魂之一杯($98),我覺得非常好味

而K先生就叫左個濃厚魪豚骨湯麵。
濃厚魪豚骨拉麵

而小食我地就叫左炭燒雞翼拌薯仔沙律($39)
同自家製餃子($38)。

炭燒雞翼拼薯仔沙律

而煎餃子很好味,配上拉麵一齊食,

蘋果梳打

其他款嘅拉面都好想食,下次再黎食過先
魂之一杯
濃厚魪豚骨拉麵