2021-03-21
呢間見被網上推介為溫書cafe💛 但研究過後覺得溫書就未必適合啦😂 來過後就發現絕對係適合打卡嘅cafe😍一睇門面就係古典英倫風cafe😍 除左坐近玻璃係有透到自然光之外 店內燈光偏暗少少 咁有氣氛咁靚嘅cafe 溫書就唔太適合啦😛約左朋友來打卡食生日飯😆 叫左個teriyaki beef on pita bread ($138) 同egg benedict ($118) 飲品特別少少就叫MG signature 分別係chocolate banana snow ($58) 同amber latte ($58)食物方面 個牛肉餅食落係有驚喜😋 就係pita bread 入面袋有滿滿嘅餡料😳 個牛係有用醬汁煮嘅日式肥牛🤤 煮到好淋嘅紅椒同青椒 仲有爽脆洋蔥圈 成件事好好食😀 伴碟配菜除左沙律菜就仲有薯片😂 感覺係超市買某牌子嘅薯片現成擺落去 有點有趣🤥 朋友個egg benedict 睇落都唔錯😙 個蛋流心做得好好😍飲品方面 兩杯都係MG signature 都幾特別😆 chocolate banana snow 就係令人驚喜嘅香蕉朱古力😳 表面睇個層應該係白色泡泡上面有可可粉同幾粒棉花
飲品方面 兩杯都係MG signature 都幾特別😆 chocolate banana snow 就係令人驚喜嘅香蕉朱古力😳 表面睇個層應該係白色泡泡上面有可可粉同幾粒棉花糖🤤 杯邊擺上一串焦糖香蕉😍 食落係脆口嘅焦糖嘅香蕉😋 個焦糖效果真係做得好好🤣 杯野飲第一啖飲落冇咩味 攪勻左之後就係好香嘅香蕉朱古力😙 又有驚喜個位係杯野飲真係有香蕉溶係朱古力入面 係真係有食到咬到香蕉嘅😳 朋友杯amber latte 就係latte 加入左似啫喱嘅物體 朋友都表示好好飲😙