2008-11-24 4 瀏覽
幫襯過兩次, 好同意呢間西餐既水準好得, 值得推介第一次幫襯, 係下午茶, 佢個tiramisu好得, 食完好想encour之後個大廚/老闆, 見我地拎住本餐牌係度睇, 就建議來我地來試佢既晚餐於是, 隔左一個星期, 我地就來幫襯佢既晚餐第一次, 梗係平平地試佢既一般晚餐但原來, 侍應話, 餐牌內的main course加$20, 都會轉為晚餐的我點的係 白酒藍青口意粉, 個意粉煮得剛剛好, 有咬口藍青口有淡淡的白酒味, 如果加多少少忌廉汁, 相信會更岩我老婆點的係肉眼扒, 好掂呀, 真係六成熟左右, 有肉味, 又無乜筋伴碟的, 除了菜沙律外, 還有煎薯仔和薯蓉, 但老婆要的是意粉, 所以佢地又另上了一小碟的意粉, 都係即煮的, 好有咬口, 麵條亦好香蛋味甜品係雪糕, 一般貨仔, 所以我地又叫了tiramisu來食, 份量同下午茶的一樣 所以係求建議大家, 想食tiramisu, 可以下午茶先來一試, 價錢一樣, 仲有杯飲品添兩個晚餐連tiramisu, $210有找, 可能未為人熟悉, 所以只有6成滿座, 坐得舒服, 唔會嘈真係值得推介俾元朗友
幫襯過兩次, 好同意呢間西餐既水準好得, 值得推介

於是, 隔左一個星期, 我地就來幫襯佢既晚餐
第一次, 梗係平平地試佢既一般晚餐

我點的係 白酒藍青口意粉, 個意粉煮得剛剛好, 有咬口
藍青口有淡淡的白酒味, 如果加多少少忌廉汁, 相信會更岩我

伴碟的, 除了菜沙律外, 還有煎薯仔和薯蓉,

兩個晚餐連tiramisu, $210有找,
可能未為人熟悉, 所以只有6成滿座, 坐得舒服, 唔會嘈