次次經過都見到好多人排隊,今次終於有時間試下喇❤️❤️(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑醉貓炒河($88)一直喺度諗緊叫醉貓炒河定係Pad Thai 😵‍💫最後見到醉貓炒河係比較有特色,佢嘅河粉係好闊嘅河粉,然後中間溝咗好多肉碎,個汁炒出嚟非常之惹味,唯一係肉碎多過河粉如果多啲河粉會食得開心啲😆😆😆燒牛肉($138)依個係見到入邊好多人都會叫嘅一碟餸,所以都幾期待🤪🤪上到枱牛肉嘅份量係超級多,所以覺得好抵食😛😛因為只係需要$138🫢🫢然後一食落去,肉質非常之嫩滑,而且厚得來唔會覺得韌,會一舊接住一舊咁食,非常之好味❤️❤️海鮮泰式炒粉絲($98)因為唔知叫多個主菜定小食,最尾就叫咗呢個泰式炒粉絲🫣🫣一上枱嘅時候呢就覺得佢個樣完全唔吸引,好似覺得自己錯咗🫢🫢食落嘅話味道都有驚喜嘅😋😋粉絲好入味,然後其他雜菜都炒得非常之惹味,唯一係覺得叫海鮮同埋叫豬肉肉應該都冇乜分別,但係海鮮就貴$10😂😂香茅荔枝冰($42)食泰國嘢一定會叫返杯凍野嚟飲吓🤪🤪因為始終太濃味,所以今次就叫咗一個香茅荔枝冰😍😍上到枱就覺得非常之靚,因為佢有一把好懷舊嘅遮仔,然後仲真係有一大支香茅插着😂😂😂😂飲落去香茅味唔
次次經過都見到好多人排隊,今次終於有時間試下喇❤️❤️

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
醉貓炒河($88)

燒牛肉($138)

海鮮泰式炒粉絲($98)

香茅荔枝冰($42)
食泰國嘢一定會叫返杯凍野嚟飲吓🤪🤪因為始終太濃味,所以今次就叫咗一個香茅荔枝冰😍😍上到枱就覺得非常之靚,因為佢有一把好懷舊嘅遮仔,然後仲真係有一大支香茅插着😂😂😂😂飲落去香茅味唔算太出,但係荔枝味就覺得好清甜,唔會覺得甜到漏,仲有幾粒荔枝嘅果肉喺度,唔錯唔錯😋😋

芒果糯米飯($68)
本身都掙扎緊叫唔叫芒果糯米飯😂😂但係見到隔籬枱叫完都幾大碟,所以就叫埋試下🤪🤪上到枱啲糯米飯同芒果都好多,初初以為會食唔晒,因為都驚會好滯,點知食落啲糯米飯比想像中清甜同清爽,然後芒果都有好香嘅花香味仲好甜,所以最後都爭住食,好快就食晒成碟🥰🥰

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
如果以尖沙咀呢個地區嚟講價錢唔算貴,不過份量的話唔算話特別多兩個人食我覺得每碟都啱啱好,不過多啲人嚟食就可以叫多啲唔同嘅款式😎😎

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
位於本身都好多嘢食嘅寶勒巷,佢嘅位置係非常之方便,好啱大家放咗工之後gathering,所以都超級多人係一大班人去食😁😁不過泊車就唔好諗啦,尖沙咀呢啲地方冇咩地方會方便泊車🤣🤣🤣

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
其實之前都有經過一次,不過係對面街望過去睇唔出佢係食啲咩,後尾先知原來係一個泰式嘅大排檔,入到去所有枱凳同埋餐具都係好傳統好有feel,而且兩個人佢都會比一張方形枱你,唔會逼你同人夾枱,所以坐得都相對舒服👍🏻👍🏻

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
有時食泰國野多數都係食Pad Thai,串燒等等,都食到有啲厭,呢度感覺上會有多啲唔同嘅款式,同埋價錢都好合理,味道亦都非常之好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻所以如果之後有機會都會再返去食多次嫁🥰🥰
  • 燒牛肉
  • 醉貓炒河