2021-06-22 190 瀏覽
好耐冇去過棉登徑,今日同朋友收早經過這間居酒屋,感覺十分親切,可能太掛住日本了,梗係要入去試下啦!店內地方不算太大,裝修佈置都幾有特色,由於時間尚早,我哋就叫了一支清酒及一些日式地道 食物。這款清酒容易入口,感覺柔和及易飲,而且微酸香氣以及果香味馥郁。呢度都幾講究,店員準備了一盒清酒杯畀我哋選擇,店員巳準備冰凍清酒器皿盛上,入口透心涼!木魚紫菜蛋黃醬放在大阪燒上面,牛肉唔會太老 ,入口鬆化, 大阪燒煎得十分香脆。醃後仍保留鮮味,不會過鹹,入口爽口,用嚟送 清酒就最啱!清淡嘅豆腐配上木魚醬油加少少薑味,入口又幾清新。麻雀雖小,五臟俱全!芝士、蟹肉同埋蟹膏填滿成個松葉蟹蓋,食落口不但唔會太膩,反而食出有唔同層次嘅味道!芝士味十分濃郁,芝士迷必然首選,加上面頭放咗細細嘅蔥花,上枱熱辣辣,要小心辣親。

[安藝虎純米清酒]

[牛肉大阪燒]

[螢光魷魚漬]
醃後仍保留鮮味,不會過鹹,入口爽口,用嚟送 清酒就最啱!

[木魚醬油凍豆腐]
清淡嘅豆腐配上木魚醬油加少少薑味,入口又幾清新。

[三重芝士燒蟹肉松葉蟹蓋]
麻雀雖小,五臟俱全!

[燒野菌三重芝士蛋餅]