2023-04-27
朋友話佢番工附近有間泰式fusion 餐廳好岩happyhour+食飯,所以就約左我同幾個fd一齊去食。餐廳裝修風格好有特色,玩vintage同霓虹燈,好岩打卡😌佢地服務態度都好專業同用心,續一介紹左佢地酒嘅種類,大概有十種酒包括生啤、黑啤同cocktail,我地最後叫左兩杯cocktail - BumbleBee 同My cup of tea😆🐝BumbleBee係酸酸甜甜好易入口、☕️My cup of tea就係用Earl Grey Gin做base嘅酒,好好飲❤️.🍟冬蔭薯條好L過癮作為冬蔭公+薯條愛好者,呢個combo完全係不能抗拒。佢地嘅薯條係連埋皮嘅,食得出薯仔原味,再點埋個冬蔭公蛋黄醬😍必食。.🇹🇭泰婆請你食鳳爪食泰國菜一定會有嘅涼菜!鳳爪已經去骨,擺入口啖啖肉。泰式辣汁調較得剛好,唔會太辣太甜,好開胃😙.🐟姜太公釣魚餅以為佢係普普通通嘅魚餅,但原來佢係加埋紅咖喱一齊整,同平時食嘅魚餅唔同,會有紅咖喱香辣味,比起普通魚餅更加香口惹味🤤.🌴椰子樹下的小雞雞正路嘅我係會叫冬蔭湯,但呢個菜名好吸睛😂所以決定試試佢係咩料。佢其實係椰子雞湯,味道有啲似青咖喱咁,飲落好滑好奶香。.🐖豬
餐廳裝修風格好有特色,玩vintage同霓虹燈,好岩打卡😌
🍟冬蔭薯條好L過癮
🇹🇭泰婆請你食鳳爪
🐟姜太公釣魚餅
🌴椰子樹下的小雞雞
🐖豬仔你泰脆泰好食
呢樣係燒豬腩配泰式辣汁一齊食。燒豬皮整得好脆,腩位加埋醬料一齊酸辣味中和腩位嘅肥膩。🤭
🐥泰黄油喇..阿雞
呢道係佢地signature 菜色,果然無令人失望。雞皮煎得好脆,但肉質仍然嫩滑juice。👍🏻
🦀蝦兵蟹將
呢款係蟹炒飯-炒飯粒粒分明,口感煙韌,蟹肉咸香非常濃郁,每一啖都覺得好足料。份量都十分充足👌
🥥八爺皇
佢係椰青燉蛋白,加左桃膠同雪耳。清甜而不膩,女仕們養顏必食!😚