2021-11-22
Happy hotpot night!! 好有特色既火鍋店,睇門面已經知! 大大個1比1既兵馬俑係度,古色古香既裝飾,當然要入去打個邊爐感受下! 我地叫左個招牌既蜂巢豆腐白湯鍋,飲落先知係養生藥材湯咁,有紅棗、人蔘同杞子等等,好滋補! 我淨係飲湯都飲左3碗🤣 另外叫左..🥩極品安格斯肥牛🐟脆鯇骨腩🐟新鮮白鱔片🍖酒糟五花肉🥖響鈴🍢海味花枝丸🍜紅薯寬粉🌼杞子龍眼菊花蜜🍋冬瓜檸檬沙冰🥚腐竹雞蛋糖水..食物選擇都幾多,而且都幾特別,安格斯肥牛肉味濃;脆鯇骨腩同白鱔片夠新鮮! 魚肉嫩滑! 酒糟五花肉口感彈滑仲有少少酒香味! 紅薯粉吸收哂湯汁,超入味,好好食!!..菊花蜜好好飲,清熱又滋潤;沙冰係餐廳自家制,夠足料夠味道! 冬瓜檸檬酸酸甜甜咁好解渴! 最驚喜莫過於佢地既甜品,賣相一流!! 超正呀!! 係古時既杯既造型,超有特色!! 即刻來一場合卺交杯先🤣 甜品係雞蛋腐竹糖水,但係以沙冰呈現!! 即係雞蛋腐竹糖水沙冰來的!! 超濃郁,真係好創新!!😍 不得不俾個讚佢地😎
🥩極品安格斯肥牛
🍢海味花枝丸
🍜紅薯寬粉
🌼杞子龍眼菊花蜜
🍋冬瓜檸檬沙冰
🥚腐竹雞蛋糖水.