2021-07-17 464 瀏覽
晚飯想試啲新口味,路過呢間小店,見裝修簡約整齊,感覺舒服,於是決定光顧。我一行兩人,散叫好難試多幾款菜色,見二人餐配搭唔錯,就叫咗一個。上餐前先送上印度脆餅,配薄荷醬,幾香口。跟住上豆蓉咖喱角同板燒烤雞。前者酥軟,一啲都唔辣;後者出奇地嫩滑,比我之前食過嘅印度烤雞好味。咖哩牛味度稍淡,怕辣嘅會好鍾意,我就覺得唔夠濃。燜黃扁豆質感豐富,味道同樣偏淡,配搭蒜蓉烤餅,剛好。黃薑飯好大碟,飯粒特別長,唔知係咪用咗印度米。味道方面冇乜特別,我當佢白飯咁食,不過飯身比較硬,要加咖喱汁至啱口感。甜品比較特別,係一款叫「拉斯瑪萊」嘅甜奶球。第一口嘅感覺似食椰絲球,但奶球比較易化,質感比較軟,稍甜,但有奶香,都幾好味。隨餐有飲品,我㨂咗芒果乳酪,好香滑,大大杯,好夠分量。整體來講,呢家小店嘅出品好有誠意,製作認真,分量好足,性價比高之餘,味道亦唔錯,值得推介!

上餐前先送上印度脆餅,配薄荷醬,幾香口。

隨餐有飲品,我㨂咗芒果乳酪,好香滑,大大杯,好夠分量。

2021-07-17