2020-02-15 845 瀏覽
前兩日中午要去尖沙咀做嘢, 路過嚇得到個對酒吧 諗住搵嘢食, 見到呢間係地庫嘅餐廳好低調, 可能因為疫情嘅關係啦冇乜人, 反正未試過就試下啦。 入到去 發現裝修都幾靚, 而且叫一個set lunch 都只不過係 80蚊左右, 我就叫咗一個炸豬扒便當, 朋友都係叫炸豬扒不過佢就叫咗一個用鐵板上嘅。 餐廳用了好講究, 大家都係炸豬扒但係部位唔同, 用嚟做唔同嘅菜式, 做便當嘅就比較厚, 地鐵板上嘅就打得比較薄, 佢可以點多啲汁。 朋友叫嗰個茶漬飯都幾傳統, 佢話味道都唔錯㗎。 而我就好欣賞便當上面嘅魚生同埋玉子, 明顯真係好新鮮。 我哋一路食隔離都有一枱日本家庭。 又有韓國人嚟食。 真係有質素保證