2009-06-08
一直見到佢裝修, 在上星期五終於開業佢既裝修係一大賣點, 座椅及枱係學校常用果種, 加埋一塊大黑板, 還有個格仔寫值日生, 加上一個掛牆的高清電視(播高清翡翠台), 如果唔係寫了甜品的名稱同價錢, 真係以為自己返左學校.上星期五入去, 人山人海, 可能係因為開張第一日, 叫左個芒果王國, 味道一般, 不過不失, 不過花奶的份量剛剛好.昨天再去多次, 今次冇咁多人, 叫左個朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕, 可能待應哥哥驚我等得耐唔高興(其實我預左的, 而且好樂意), 斟左杯暖水給我在等, 期間都同我講整緊, 窩心非常(其實杯水有另一個用途, 因為心太軟的朱古力正常會濃少少, 故此吃完喝一口水可以中和一下.等了十分鐘上枱了, 個心太軟熱度剛剛好, 朱古力的味道不太淡也不太濃, 正合小弟口味, 搭配雲呢拿雪糕, 添上朱古力漿, 一絕也.埋單$28, 我住佢樓上, 下次挑戰第二樣.
埋單$28, 我住佢樓上, 下次挑戰第二樣.