2019-12-17
今日行過佐敦同朋友一齊想試下呢區嘅麻辣火鍋,聽講呢間二家姐都幾出名下咁我哋就一於試下啦。咁我哋就揀咗呢一個重慶麻辣鴛鴦鍋, 呢個重慶麻辣鴛鴦鍋其實都幾唔錯, 我講佢麻辣味的而且確非常之辣,絕對有中國四川麻辣嗰種風味。皇帝菜: 皇帝菜我覺得都幾新鮮擺落去清湯火鍋裏面吸收曬火鍋嘅湯底, 菜夾雜著清湯味的確幾有風味。豬紅: 呢個豬紅其實真係好新鮮, 而且佢個個豬紅真係好鮮嫩滑到好似豆腐咁樣認真一流。羊肉捲: 佢呢個羊肉捲啱啱好似砌出嚟咁樣,幾新鮮,放落個麻辣火鍋度,羊肉吸收麻辣味認真唔錯。 而且羊真係幾鮮嫩, 大家可以一試。手工韮菜餃: 細細粒而且用料十足, 應該係佢地自己包的。 餃裏吸收入面啲湯味真係幾麻辣。紅薯粉:呢個粉, 其實一擺落個火鍋度煮,粉漲起上嚟都幾飽肚,同埋佢嗰粉幾彈牙,所以我覺得呢一個粉大家可以試下,食粉之餘順便飲埋佢個麻辣湯底,正!最後我建議大家可以試下呢一間嘅麻辣火鍋真係幾有四川麻辣味。 大家睇下我啲圖其實都見到佢都幾新鮮。