2018-11-30
今晚我同好姊妹放工後到銅鑼灣飲下酒食晚餐,上Openrice見到這間好有feel又特別的西餐酒吧!在銅鑼灣地鐵C站對面,好方便又易找!上到1/F, 暗暗的環境下有紅紅螢光的招牌及好型的倒鐵塔,原來上面是一幅好大好型的夜景地圖。更有一個大大粉紅色的鐵塔喔,超搶眼又特別這間酒吧有好多特色又可愛的signature cocktails, cocktails and 手工啤酒,更有紅白酒!🍾🥂🍷🍸🍺non-alcoholic drinks都有好多選擇,好適合無論是飲酒及不好酒的客人!菜餚有好多選擇!DRINK LIST 是用電子平板電腦介紹的! 💻(What the Duck)話話話~鴨仔好可愛!碟子上是粉紅色酸酸爆炸糖!浴缸上有好多軟綿綿泡泡,加上爆炸糖的口感好特別過癮!浴缸中是飲品,好好清新好好飲,是green apple, kiwi, pineapple juice, cranberry juice and Grenadine. 好fresh 好涼快又好夾的味道!(Sea smile)藍色是我最愛!Blue Curacao, Green Apple pulp, green Apple,
菜餚有好多選擇!
DRINK LIST 是用電子平板電腦介紹的! 💻
(What the Duck)
(Sea smile)
藍色是我最愛!Blue Curacao, Green Apple pulp, green Apple, kiwi, lemon juice & peach syrup 融合一起,好清新又好飲!好爽喔
(狂野摩天輪)🦐🦑🐚🍠
個名咁型咁wild就點來試試!嘩!原來真的是摩天輪,每一個鐵籃放著香噴噴的美食,可以轉動!有得玩有得食
有2個不同的醬汁(泰式辣醬及滋味沙律醬),鐵籃方面有:炸魷魚條、炸蠔、炸蝦、炸帶子及炸紫薯餅!每一款都各有特色、唔油膩、配酒好適合
炸蝦好香脆野味,蝦好爽口又大蝦;炸魷魚條外脆脆、內面魷魚好軟軟唔硬,口感好好;
炸帶子是圓圓的、外脆內軟、原粒帶子喔;炸蠔好好食,好新鮮帶有海水的味道,好香滑,是我食過的炸蠔最好的炸紫薯是唯一內面是甜的,我最愛這個了!紫薯好香滑好綿綿的口感、內軟外脆又熱辣辣,正
(24個月黑毛豬火腿伴芝士拼盤)
好大碟又色彩鮮豔!餅乾好脆口,有2款:黑松露醬、原味的;配合上咸香又有口感的黑毛豬火腿及香濃芝士好滿足、味覺好享受。 沙律菜好新鮮又健康、翠綠又爽脆!
🥗🥗🥗🥗
(火焰西班牙黑毛豬鞍扒)🐷🐷
上枱服務生會為這個菜餚點上火焰、好靚又有氣氛的藍藍火光、讓我們好興奮!黑毛豬鞍好厚身、有2種不同醬汁(果蓉製成的醬汁,酸酸甜甜)及海鹽選擇!伴碟是新鮮沙律菜及片片綠蘋果,清新又健康!
厚身黑毛豬鞍好入味(香草及黑椒味配搭中)、好軟腍好易咬、豬味香濃!
(法式龍蝦汁海鮮扁意粉)🦂🦂🍝
這個扁意粉好出色,軟硬剛好、意粉原條唔碎、龍蝦汁好香濃好野味、海鮮有大蝦(爽脆鮮甜)、蜆肉(乾淨有咬口)、青口(新鮮美味),份量都幾多
(The Love of Eiffel)🌹❤️🍫🍬🍪🍮
這個甜品好靚喔!是鐵塔的設計!好有型,同那個鐵塔裝飾互相呼應,正反映像,好得意!主要是2層的甜品,有:好靚設計唔捨得食的macaroons、酒心朱古力(濃郁酒香及香滑朱古力)、白朱古力玫瑰花(比較甜有牛奶香)、芒果及抹茶mousses、細細件好精緻的小cakes!
最特別是原來服務員會為客人作一個特別的效果,加入熱水在一個下面的儲水位置就有這個噴煙效果,超級驚喜又開心
我們都好滿意這間餐廳酒吧的服務、菜餚及驚喜的效果!