2023-11-16
再訪中環 巴西烤肉呢間雖然之前無介紹過其實我都黎過唔止一次🤣一樣係好熱情既外籍姐姐係門口歡迎你一樣都係超多款式既前菜放晒係到比你仼揀一樣都有個甜品Corner ,有埋朱古力噴泉 🤩一樣都係不斷有新鮮烤好既肉 係咁問你要唔要 🤣🤣一個價錢會包晒出面既buffet 同埋 烤肉 ($418 @)而呢間餐廳最特色 梗係佢不斷會有啱啱烤好既肉,每一枱都問你要唔要肉,包括唔同種類,雞、羊、牛、豬 都有 😍唔單止係咁! 一種肉 仲會有唔同部位!!絕對係食肉獸既天堂而我超級推薦 1. Beef oyster blade呢個係牛既shoulder 位,咁當然要配合佢烤得超好 係rare - medium 既熟度,配合呢個位置,肉味香濃,肉汁滿滿,突顯本身牛肉既味2. 西冷 呢個位,其實唔洗多講 🤣 呢個價錢都有得食!正!3. Ribs 一件細細舊,配上醬汁,而且烤到外皮有啲焦香,而肉身仲係好嫩 😍 4. Pork belly 我呢平時油膩啲都唔得,不過呢個係必試 外皮脆到好似燒肉咁,而肉唔算肥,用左五層肉,令佢肉唔會鞋得黎,又唔算太多脂肪5. 芝士麻薯波波🤣呢個係估唔到,佢係一坐低 送上既餐包其中一樣,
呢間雖然之前無介紹過
其實我都黎過唔止一次🤣
一樣係好熱情既外籍姐姐係門口歡迎你
一樣都係超多款式既前菜放晒係到比你仼揀
一樣都有個甜品Corner ,有埋朱古力噴泉 🤩
一樣都係不斷有新鮮烤好既肉 係咁問你要唔要 🤣🤣
肉,包括唔同種類,雞、羊、牛、豬 都有 😍
唔單止係咁! 一種肉 仲會有唔同部位!!
絕對係食肉獸既天堂
而我超級推薦
1. Beef oyster blade
2. 西冷
呢個位,其實唔洗多講 🤣
呢個價錢都有得食!正!
3. Ribs
4. Pork belly
我呢平時油膩啲都唔得,不過呢個係必試
5. 芝士麻薯波波
🤣呢個係估唔到,佢係一坐低 送上既餐包其中一樣,熱辣辣得黎,超重芝士香味,入面煙煙韌韌 (我同個fd比佢驚艷到)
6. Brownie
位於dessert corner 既佢 係我鍾意既brownie texture ar
外表脆脆地,上面放左walnut 入面好濕潤
唔係飽既話 我仲想食多件 🥹🥹🤤🤤🤤
另外,其實佢啲沙律、前菜都好正架
係中上環salad shop 既quality
而又夠多選擇 好多菜食添 仲有青口同西班牙火腿添!
可以減少我嗰少少罪惡感 🤣
而另外,佢既cocktail 都好認真
唔係求其整
做到有layer ,唔單調
佢其實仲有free flow package,如果好飲得既你,加埋都好易回本架