2018-03-19 750 瀏覽
有時平日食得多街野,放假都想食返清淡啲,所以選擇黎依間小店食輕食。都食過好多次。佢一開張,選擇唔係好多,只係得三文治。慢慢佢就愈來愈多野食。以前我都唔係好鍾意食依啲三文治。因為我覺得屋企都整到既野,係街食乜一樣。都係烘白包夾啲菜呀肉呀咁。依間係我令我對依啲食物改觀,佢地真係好有Heart住每一樣野,你會看得出食得出佢地對每一樣存在係件三文治既野都好好處理過。簡單見不平凡。時間材料都控制得好好。不過今日打食評主要唔係介紹三文治,係佢地後期做既主食-意粉。今日見個Meun唔係好岩食,問下佢地識唔識整其他意粉。點知佢地就介紹左依個比我。Bloody Mary肉丸意粉。佢地話依個係將會推出既菜式。個名咁得意,當然要試試。一如既往。冇令我失望。好食。酒就唔係好食到。但個意粉味就調得幾好。配料足夠,味唔會單調。唔會得茄醬咁悶,有洋蔥,蕃茄,蒜頭,黑椒。肉丸彈牙有肉味。繼續努力啦。
Bloody  Mary 肉丸意粉

2018-03-19