2023-11-20
18/11/2023 lunch平時真係好少寫食評的, 今次都想為呢間貓貓CAFÉ寫一寫。因為宜家呢類咁有HEART的貓貓CAFÉ真係好少, 同老細傾開計, 估唔到宜家重難做過COVID的時候。我希望可以盡一點綿力,支持下呢間貓貓CAFÉ啦。由於屋企不便養貓貓狗狗的原故,囡兒又好喜愛貓狗, 所以我哋經常四圍去試唔到的貓貓CAFÉ (狗狗CAFÉ真係太少), 我估計應該全港八成以上的貓貓CAFE我哋都去過晒。今次我同兩位囡兒一齊去,我哋嚟過呢間CAFÉ不止一次,今次係第三次了, 可惜佢地點喺銅鑼灣,對我住荃灣嚟講確係有啲遠,否則我哋應該會經常嚟。我哋特別喜歡嚟呢度的原因係,呢度有嘢食,重要啲嘢食好有HEART去整, 好多食品都有貓喵的樣,岩晒我呢個鐘意打卡的阿媽,兼兩囡可以同貓貓玩,又可以有貓貓陪食,咁就可以合晒媽咪阿囡的要求啦。(一般其他貓貓CAFÉ無食物供應,就算有都係飲品或輕食,什至只幫你叫外賣。完全無興趣打卡。)呢度重有樣嘢唔同其他貓CAFÉ,就係佢沒有貓零食可以賣的,可能店主唔想啲貓食零食食飽晒唔食正餐,或食得太多零食,影響貓咪們的健康。但因我囡兒想餵餵貓咪,老細都好好人地取出
呢度重有樣嘢唔同其他貓CAFÉ,就係佢沒有貓零食可以賣的,可能店主唔想啲貓食零食食飽晒唔食正餐,或食得太多零食,影響貓咪們的健康。但因我囡兒想餵餵貓咪,老細都好好人地取出零食讓我囡兒餵貓。貓零食是不收錢的,但就係由於不收錢,我哋就唔好意思問取太多啦, 哈哈哈… 但啲貓喵就算無零食都唔怕人的,有隻貓長期在我們坐緊的SOFA晒太陽瞓覺,陪住我哋吃LUNCH,另一隻貓重自己上左我囡兒身上按手仔。(一般沒有零食,貓喵較少會上你身)
另外想講多樣嘢,佢的食物除左有貓貓樣好靚之外,食物質素並不錯。由於阿囡剛考完試,我見呢度的甜品重可以寫字,雖然佢話要加$30,我都覺得無問題照比佢加啦,估唔到嚟到時好有SURPRISE,佢哋唔止寫幾隻我REQUEST的字就算,重好有心思地加晒插圖,真係超加分,真心覺得好有HEART。勁岩打卡啦。
同呢度老細吹開水,原來下星期有個台灣客嚟求婚,真係好SWEET。原來呢度重可以包場開PARTY,真係可以安排一下喺呢度為阿囡攪生日PARTY喎!