2023-02-19
之前老公試過呢間,返嚟大讚佢今日就帶我同阿仔去食。果然唔錯我哋一行3人,叫咗…經典西班牙蛋餅 $108脆炸魚柳薯條 $138黑松露帶子意大利飯 $128如果+$58,仲可以轉做combo Set, 會多個daily soup & 甜品而飲品方面,我哋order咗Fruitage , Dionysus脆炸魚柳薯條原本對這碟炸魚薯條沒什麼期望,純粹阿仔想食,點知試食一啖之後,OK喎,炸得脆,魚肉好滑黑松露帶子意大利飯帶子要煎得好食,其實一啲都唔易,一喺就煎到成粒帶子乾晒,一喺就煎到表面爛哂又或者勁多油。但呢度嘅帶子表面煎得夠乾身,但裏面仲係好juice 。好食而risotto唔會煮太硬,個白汁又唔會太厚太稠身,剛好包住意大利飯,食完都唔覺得好膩,整體恰到好處經典西班牙蛋餅初食第一啖時,感覺沒什麼特別。但當連埋配菜(蕃茄粒、茄汁豆、醃菜)一齊食時,成個層次即時豐富同立體了,所以每一道食物配搭什麼一起食,背後係充滿住智慧,有興趣試西班牙蛋餅嘅朋友,記得要試吓連埋配菜一齊食嘅味道啊Dionysus賣相好特別,味道真係好似紅酒,但其實佢係一杯咖啡。有趣呢個係今日+$58轉combo set嘅甜品,
佢今日就帶我同阿仔去食。果然唔錯
我哋一行3人,叫咗…
經典西班牙蛋餅 $108
脆炸魚柳薯條 $138
黑松露帶子意大利飯 $128
脆炸魚柳薯條
黑松露帶子意大利飯
經典西班牙蛋餅
Dionysus
賣相好特別,味道真係好似紅酒,但其實佢係一杯咖啡。有趣
呢個係今日+$58轉combo set嘅甜品,
起初以為加錢嘅set,最多求其比件cake或sorbet你,點知又唔係喎,連set嘅甜品都好有heart喎。churros鬆脆得嚟唔太甜,而且仲係輕微熱熱地嘅,配埋芒果雪糕一齊食,都唔錯
最後要讚下佢哋嘅waiter,有禮貌又細心