2016-11-10 288 瀏覽
我住在附近,今日在這裏食晏,叫了:1)紫菜魚蛋河 - 呢度啲魚蛋係手打嘅!味道好過翠華餐廳,魚蛋河入邊有正魚蛋和炸魚片,河粉很滑溜(但係又唔會太肥膩,唔知係咪用另一鍋水拖左水先),個湯底係淺白色的湯,店舖的招紙說是鯊魚骨湯。侍應生還會用一個湯匙裝住蔥花、冬菜粒和芹菜粒放在碗河粉上面,一絲不苟,如果不吃這些香料的可以自己不放入碗湯粉入面。呢度啲辣椒油好好味,但係如果買走的話,我嫌渣太少。2)凍檸檬茶小小甜多冰 - 味道唔錯,起碼真係做到小小甜,又唔會太少,又唔會太多。埋單$36由於屋邨的入閘處可以讓車輛停泊半小時之內不用付錢,所以有不少的士司機在這兒食飯。不過逢星期一至五下午12:25之後就會有太多學生,水洩不通。
我住在附近,今日在這裏食晏,叫了:

埋單$36

紫菜魚蛋河,凍檸茶少少甜多冰