2018-07-02 240 瀏覽
其實之前經過幾次都未有機會試一下哩間新開嘅茶店,不過今次特登嚟既原因喺朋友嘅極力推介之下嘅。Tealibrary,入到去有幾張小圓枱,配搭唔同顏色嘅梳化,播放住輕鬆既音樂,比人feel到成間舖好舒服,再望下嗰裝潢,都同library好match,感覺到成個裝修好有heart。之後再望下價錢牌,水果茶類都30元以上,內心覺得相對比較高😲,我自己本身對濃郁既茶興趣不大,經過店員嘅推介,我叫了一杯金桂花高山烏龍,盛惠$29,自自然內心嘅expectation會比較高,我站喺櫃枱前望住佢哋製作,而且多口問咗店員喺咪真係有金桂花🧐,事實上真係有㗎!!😍😍😍😍慢慢坐喺梳化嘅上面,觀摩周邊環境,有種偷得浮生半日閒嘅感覺。金桂花高山烏龍,天然清香金桂花,加上烏龍既味道,味道竟然喺咁match,其實茶底真係好重要,茶葉既好壞真喺影響好大,而佢哋sell既茶底都好高級之餘,用料亦好天然實在,真喺值得一試再試!難怪朋友極力推介。下次嚟試下其他茶先!

金桂花高山烏龍
2018-07-01
5 分鐘 (堂食)
金桂花高山烏龍