2019-01-10
呢排想食日本野所以去咗屋企樓下搵咗間有自己海鮮嘅日本餐廳試吓講真其實呢度周邊嘅環境都好靜唯獨係呢間餐廳日日都總會係有好多人嚟咁今次試吓啦我哋嗌左個玉子燒,壽司拼盤,魚生飯,醬油燒三文魚,牡丹蝦刺身同芥末八爪魚沙律。本身見到隔離枱食緊嗰個芝士麵好正咁,都好想試吓,但係又驚好飽所以都係叫左個魚生飯。講咗玉子燒先啦,平時有有啲玉子燒中間都會好熟同埋上茶時會凍左。但係依家嘅明太子玉子燒中間係會有啲半熟狀態,又啱啱燒出嚟,好夠熱,真係好好味。幫我地仲食緊玉子燒嘅時候,個壽司拼盤就到左啦。呢間嘅魚生真係冇得頂,每舊壽司都10分新鮮。呢個壽司拼盤有10件,係由師傅揀當日佢覺得正既壽司而上既。果然真係好好味,件好似覺得聲嘅吞拿魚都十分之新鮮。而且識識吓又可以食下啲仲係熱嘅玉子燒,所以真係可以賺dap真每一舊嘅味❤️❤️至於個牡丹蝦刺身,上菜嘅時候就已經覺得好大隻。食落10分新鮮,肉質一啲都唔梅,同係日本式樣真係差唔多。我哋食完左隻刺身之後,店員就得我哋講可以加$15就有個牡丹蝦頭嘅麵士試湯飲。嗰啲蝦膏入咗落個湯度真係好好味。令到個麵士湯鮮味十足。建議大家如果食牡丹蝦刺身到咁樣㗎 $15係飲個湯啦👍🏻👍🏻
講真其實呢度周邊嘅環境都好靜
唯獨係呢間餐廳日日都總會係有好多人嚟
咁今次試吓啦
在值得講嘅就係佢個魚生飯。同其他學生一樣佢啲魚生都好10分新鮮。魚生嘅份量亦都係十分之多,絕對對得起佢嘅價值有餘!
總括而言呢間真係一個好好味嘅日本餐廳。今次就冇食燒賣但係下次一定會試。因為話說佢哋嘅燒都係係客人喺自己面前既爐燒,好夠熱。真係好想快d去多次❤️❤️