2020-03-13
又再一次掛住呢個既串燒、啤酒(c 小姐話個apple crumble cider 抗拒唔到)。 平日夜晚,好耐都無happy hour 過喇,真係要飲下啤酒吹下風輕鬆下!估唔到外面full 哂,一個位都無,想吹住風飲啤酒都唔得添!唯有坐入邊望住啤酒機啦!Zeffer cider apple crumble infused cider New Zealand 一坐低未睇野食就叫左啤酒先,順一順喉嚨先,c 小姐飲既係cider 係幾特別,之前飲過覺得好好味,原來有拎過cider 獎。通常都係apple cider 味,或者有時係啤梨味,但係呢個真係好特別,係甜品apple crumble 味,唔係水果味咁簡單,非常適合覺得啤酒苦既女士們!RURI pilsner Japan 自從有一次係日本見到個罐係貓頭鷹幾可愛就買左黎試,試完之後知道唔係得個樣架喎,所以又試晒其他款,總括黎講,pilsner 係清淡啲既啤酒,口感清新d,適合啱啱開始試飲啤酒或者鍾意飲唔太濃既人!或者作為beer platter 既第一杯酒!唔知鍾意邊款,呢度有beer platter 可以一次過試晒Coedo 既款架!安
New Zealand
RURI pilsner
Japan
安格斯牛肉肉眼配 Coedo 漆黑醬
Coedo taproom 令我最掛住既另一樣野就係串燒既特制醬汁喇,每款肉都配番啱味既醬汁,真係好吸引! 例如牛肉肉眼就係配漆黑醬,一食落去就將肉汁既鮮味都帶埋岀黎!
柚子胡椒風味大葱雞肉
Coedo 係日本啤酒,呢款柚子胡椒風味,就可以令到食既人feel 到個日式風喇,雞肉燒得啱啱好,唔會太熟,好硬,肉汁好足!
豬腩肉配酸辣芒果醬
呢個酸辣芒果食落又好似唔係日式而變左墨西哥feel 喎,又酸又辣又香芒果味,超級啱一啖啤酒,一啖肉咁食呀!
吉列厚切牛脷飯
厚切牛脷再加係吉列,真係唔係度度有。炸得好脆但係又唔會太乾,牛脷仲係有嫩肉!值得一試!
柚子風味雞湯拉麵
C 小姐另一必食,柚子同雞真係絕配,濃濃既雞湯味加上鮮甜柚味,c小姐淨係俾我食左一啖就自己食哂lu 。