2018-12-28
今晚來到Megabox 13樓找餐廳,見到這家有香辣烤魚,睇落好吸引,便入去試試。餐廳環境不錯,裝修得幾靚,坐位很寬躺、舒適。很適合很朋友一邊慢慢嘆烤魚,一邊吹水。烤魚方面,我們選了龍脷魚,貪佢無咩骨,食得方便。味道方面我認為要選辣才惹味。我們選了火熱香辣味,因為不想吃酸辣(像泰式辣醬)。這個香辣味不負所望,好惹味!不過愈食愈辣,朋友食到一半頂唔順,但又好想繼續食,哈哈!食唔到大辣既人注意,它不能改為小辣。我一開都問左店員,想他們放小一點辣椒,但他們說醬汁已是預先調好的。講番條魚,其實都幾大條,不過龍脷魚本身係會薄身d。最重要既係龍脷魚肉質好滑,好新鮮,配埋香辣汁真係不得了,我比十個讚!配料方面,我們選了雜錦,有金菇,蓮藕片,午餐肉,芝士腸,炸枝竹,蟹柳。我們貪佢樣樣有d,數量不要太多,可以試多d款式。前菜方面,我們叫了麻辣腎片及大漠風沙雞翼。腎片好爽口,麻辣少少麻,幾過癮,不會太辣。風沙雞翼像避風塘炒法,很香口,值得一試。另外,我們也叫了一道黑醋鮮果咕嚕肉,份量頗大,好多肉,岩哂我呢類食肉獸。味道酸酸甜甜的,很開胃。甜品方面我們叫了雙色水晶球,造得很精緻,雙色是奶皇及紅豆兩種口味。喜
味道酸酸甜甜的,很開胃。
甜品方面我們叫了雙色水晶球,造得很精緻,雙色是奶皇及紅豆兩種口味。喜歡中式甜點的人要試試看。
飲品方面我們都叫了椰青,好夠凍,解辣一流。飲完椰青水又可以食肉,正!
今次烤魚體驗很好,下次會再黎過。