2006-06-30 4 瀏覽
平時好少遇到會去完又去既餐廳,呢間既燒味飯,叫人再三回味我本身唔太好肉,但間中一餐"肉餐"都唔錯,每次黎都食切雞瘦叉飯呢度既飯有碗同碟,其實都係好多飯...估計碗上都有兩碗至三碗,d飯又壓得好實下,密度好高,而d飯好香,好軟好綿,濕度適中,白雪雪,好在飯都香,d汁係少左d,但係都ok,因為d燒味好有味,如果仲要咁多汁,成餐一定好渴而好欣賞佢碗入面既菜,係兩條菜心,好翠綠好乾淨軟硬適中,食得好放心,又新鮮喎d燒味選擇ok多,切雞冇雪味,唔鞋,雞胸都唔鞋,唔過肥,質感幾好,不過我冇試過油雞至於叉燒,係我最欣賞既,瘦叉真係冇乜肥膏,好軟好嫩,咬落唔鞋唔乾唔un,岩岩好見過有人食五寶飯,如果食量ok絕對值得一試,好豐富環境食晏時間好多人好迫夾,但坐落都ok,其實佢有格局同裝修,不過lunch咁迫又趕都唔得閒理,而且呢間燒味舖好乾淨--推介~
平時好少遇到會去完又去既餐廳,呢間既燒味飯,叫人再三回味
見過有人食五寶飯,如果食量ok絕對值得一試,好豐富