2018-11-18 84 瀏覽
<近期我最鍾意既飲品店 下站帖>🥤而家 d水果茶 珍奶喺 hk開到成行成市 要揾到間好味其實唔易 . 呢間 下站帖 next battle來自台灣 感覺飲品有誠意 用料質素高值得一試 , 餐牌上面其實好多野飲 , 但有選擇困難症 所以同幾位朋友 一次過點哂佢喺 menu上面既 top 1至4 😂🥤Top 1 下站帖波霸厚醇奶 🥛30 蚊 好欣賞佢可以選擇多冰同少冰 ❄佢既黑糖刮邊好靚 我既味覺係 feel到係自家炒既 甜度唔算高 而佢既奶好夠香滑濃味 我幾鍾意 甘樣撈埋黑糖個味會更香 😃而佢既珍珠 應該都係我喺香港食過口感最好頭幾位 彈牙 大細剛好 十分出色 值得一試👏🏻🥤Top 2 日出蜜香紅奶蓋🧀☕36 蚊 用左台灣優質既紅茶 所以飲時雖然冇落蜜糖 但會有陣好香既蜜香味 夠哂特別 🍯 紅茶夠茶香 飲完醒神 口感順滑 👍🏻 另外 杯飲品同 menu 一樣可揀多少冰外❄佢上層題芝士奶蓋 仲可以選甜度 我就選左30 % 其實都好夠 重點係佢個芝士奶蓋都好夠厚身同有芝士香 🧀 所以撈埋香滑紅茶 味道好好 推介👍🏻🥤Top 3 下站帖太極厚醇奶 34 蚊🥛🌗大家望一望就會知同

<近期我最鍾意既飲品店 下站帖>🥤

🥤Top 1 下站帖波霸厚醇奶 🥛30 蚊

🥤Top 2 日出蜜香紅奶蓋🧀☕36 蚊

🥤Top 3 下站帖太極厚醇奶 34 蚊🥛🌗
大家望一望就會知同 top 1 既波霸厚醇奶同類 當然都係奶香 珍珠彈牙 黑糖夠甜香 😃而佢多面層既芝麻碎同優質花生 6號花生碎 而得意既係用左貓貓頭蓋放住🐱 飲嗰時將 d碎 攪勻再飲 但記得要好勻 如果唔係就會頂住喉嚨 😃 佢既味道有好香芝麻同花生甜香 加埋黑糖奶味道特別👍🏻 如果鍾意特別既可以一試 但可能蓋過左少少黑糖奶味🥛所以要睇下自己鍾意邊種香味多 d . 但甘有創意值得一試👍🏻

🥤Top 4 爆切海檸茶 26 蚊🍋
其實我唔太知點解佢叫爆切 但望落去真係勁多青檸 勁足料 青檸味夠清新👍🏻 而飲落去口感密度高 充滿檸肉 佢落糖既甜度都剛好 甜得黎又帶 d檸酸味 😃好啱食完野 飲 正
#檸檬茶 #水果茶 #黑糖珍珠 #鮮奶 #紅茶 #醇奶 #珍珠奶茶

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#下站帖 next battle
尖沙咀加連威老道41 號地鋪
~~~~~~~~~~~~
2018-11-18