2022-12-12
尋日一行3人行完大東山, 出到東涌大約六點半, 已經好肚餓, 咁一定係去東薈城搵野食. 其實之前已經黎過, 新開果邊多左好多餐廳. 我地諗住由底下而上睇下有咩餐廳選擇, 最後係選擇左起最高果層嘅韓式炸雞連鎖店 - Goobne Chicken其實呢間之前都食過唔同款嘅雞, 但始終覺得原味係最好食, 所以order左Goobne原味烤雞, 韓式雞蛋卷, 砂鍋魚蛋, 最後再加多份辣椒脆烤雞飲品方面, 我自己見幾得意就order左鯊魚之淚, 兩個朋友就order左Somersby Apple RitaGoobne原味烤雞真係無得輸, 熱辣辣烤得啱啱好, 雞雞肉嫩滑野味. 不愧是韓國No.1烤雞店韓式雞蛋卷 - 份量好足, 每人食大約三件已經好有飽肚感,味道唔錯同都幾足料,啱晒我地只食雞又怕唔夠飽嘅人.砂鍋魚蛋個湯有少少胡椒味, 所以有少少辣. 有D似關東煮. 魚蛋有D彈牙,味道清淡得黎都OK. 都幾暖胃.辣椒脆烤雞係朋友覺得唔太夠食再後加的. 呢個辣椒脆烤雞個人覺得係原味以外最好食嘅. 佢少少辣其實更野味, 但食落雞肉好似無原味咁嫩滑, 但其實只差少少 (即係原味嫩滑度:10, 辣椒脆烤:9
辣椒脆烤雞係朋友覺得唔太夠食再後加的. 呢個辣椒脆烤雞個人覺得係原味以外最好食嘅. 佢少少辣其實更野味, 但食落雞肉好似無原味咁嫩滑, 但其實只差少少 (即係原味嫩滑度:10, 辣椒脆烤:9)
鯊魚之淚我order左杯有酒的, 味道幾好, 甜甜地, 男女都啱飲. 以為條鯊魚裡面會有D cocktail, 原來只係一條膠鯊魚做裝飾.