2011-12-08 130 瀏覽
琴日我男朋友約我,, 我地都想食得好D浪漫D,, 所以就去左赤柱到行下睇下有咩好食的,, 呢間船屋好靚仲有D露天座位,, 好浪漫既感覺!! 所以我地就揀左黎呢間食啦!! 我地叫左好幾個前菜同埋一個主菜,, 之後當然唔小得既就係甜品啦!!一開始黎既係麵包,, 好新鮮熱辣辣的!! 之後就係果4個前菜了,, 第一個係青咖哩青口&蝦,, 好好食呀,, 冇諗過個汁會同D海鮮咁搭配的,, 個汁好CREAMY再加埋D彈牙新鮮既海鮮!! 滿分呀!! 再食就係香煎帶子,, 佢煮到半生熟咁樣,, 裡面仲係好軟熟好似生帶子咁的!!!! 再黎的係我最最最最滿意既鵝肝西多士!! 真係好好食!! 佢個鵝肝D味超級濃郁,, 食係個口到係耐一耐都唔走的,, 真係好耐人尋味!! 最後就到果個軟殼蟹啦,, 我反而覺得呢個麻麻地姐,, 可能因為放到最遲食佢已經凍哂所以我食落覺得有D乾同埋硬... 我食左一件就俾哂我男朋友食了XD終於到個主菜啦.. 有3樣野食係碟野!! 左邊係鴨胸.. 中間有個牛扒.. 右邊係一個意大利飯!! 主菜黎之前我已經食前菜食到飽飽地了,, 所以都冇咩心機食,, 但係個牛扒同埋個意大利飯真係真心好

終於到個主菜啦.. 有3樣野食係碟野!! 左邊係鴨胸.. 中間有個牛扒.. 右邊係一個意大利飯!! 主菜黎之前我已經食前菜食到飽飽地了,, 所以都冇咩心機食,, 但係個牛扒同埋個意大利飯真係真心好食的!! 個牛扒D肉幾嫩.. 之後佢個意大利飯好CREAMY好香.. 不過因為我飽所以個飯咁CREAMY我真係食唔到幾多!! 個鴨胸我就覺得麻麻地啦.. 我都係食左兩三件就食唔到啦!!! 肚有位我都會食左個意大利飯先!!!!

雖然係飽但都想食埋佢個甜品,, 係我男朋友叫既.. 所以我都唔記得左個名啦,, 我地叫左一個雪糕.,, 裡面有D CRUNCH!! 好好味道!! 另外仲有一個甜品就你好似了結糖咁既.. 有D甜啦.. 不過我好中2食啵.. 除左因為唔抗拒甜野之外.. 仲因為佢好鬆化又脆脆地!!

價錢有D貴,, 但食環境同美食.. 呢個價係OK的!!!!!