2021-03-12
太古城有間chatterbox食海南雞幾出名係由新加坡引入,同事食過話超正!所以就去潮聖!餐廳設計簡單而又有個性既design, menu簡單易明!當然要叫份文華海南雞飯啦,有店員送餐!見到份雞,色澤油潤帶光澤!食起上黎雞肉好嫩又夠滑!而且感覺係好肥美啖啖肉,雞皮幾爽身好正,再配上3種秘制醬汁,味道層次更加豐富!好惹味,而且個油飯好香更加吸引,食極唔停口。另外叫左份期間限定既咖哩雞煲配白飯和薄脆,咖哩既味道偏向馬拉風味,幾香唔會過辣!有秋葵,茄子,薯仔波作配襯,非常入味!雞亦用上招牌雞件,亦都係超滑!咖哩配上雞真係不得了!另有一番風味!薄脆配上咖哩汁食更香口。個餐仲有得送椰子雪糕,質地粒粒椰子絲既肉,好有口感!味道唔會死甜!夠清又夠香。好正!想食海南雞既,呢間都係我既3甲首選!
另外叫左份期間限定既咖哩雞煲配白飯和薄脆,